Veliki servis jeftino

veliki-servis-jeftino

VELIKI SERVIS

Najveća ONLINE prodavnica u Srbiji uverite se u naš kvalitet svih delova Pozovite nas 065/223-01-01
063/773-69-90

Veliki servis jeftino.

Veliki servis je obavezna stvar kod redovnog održavanja automobila. Postoji više stavova i mišljenja na kojoj kilometraži raditi veliki servis, koje delove zameniti a koje ne.

saznaj više

Takođe od kog proizvođača kupovati delove, isplati li se kupovati skupe delove. Da li menjati i one delove koji ne pokazuju znakove potrošenosti i habanja/zamora

Pregled zupčastog kaiša

Često vlasnici ili serviseri pregledaju zupčasti kaiš i delove zupčastog seta pa dođu do zaključka da nema potrebe menjati jer ne deluje istrošeno,

zamena zupčastog kaiša

Ovo je jako rizično I opasno pošto kaiš može da deluje očuvano, ali je u stvari izgubio karakteristike neophodne da bi pouzdano obavljao svoju funkciju.

POZOVITE NAS za vise informacija

Veliki servis jeftino

zupcasti-kais-set

Treba pratiti i preporuku proizvođača, ali i savete majstora i drugih vozača koji imaju takav automobil, kako bi se predupredila veća šteta.

Ako je auto relativno nov i ima još uvek pumpu za vodu ugrađenu u fabrici, onda je verovatno dobrog kvaliteta i može da preživi par velikih servisa, mada i to zavisi od kilometraže

pumpa-za-vodu-mercedes

Kakva ulogu imaju zupčasti kaiš i lanac razvoda ?

Oni vezuju radilicu ( kolenasto vratilo), sa klipovima, tj. klipovi je okreću; sa bregastom osovinom koja kontroliše rad usisnih ventila kroz koje ulazi vazduh ili smeša goriva i vazduha i izduvnih ventila kroz koje se izbacuju ostaci nakon sagorevanja. Dakle, oni sinhronizuju kretanje klipova i rad ventila, inače motor ne bi mogao ispravno da radi. Kod nekih motora zupčasti kaiš pokreće i pumpu za vodu (tj. rashladnu tečnost).Posetite nas na fejsbuku, kako biste saznali veći broj praktičnih saveta pri kupovini auto delova.

Zamena svećice na velikom servisu?

Ne menjaju se, već je njih potrebno proveravati i menjati nakon određene kilometraže, bez obzira na mali ili veliki servis, mada ih nije na odmet proveriti i tada.

SERVIS

Ušteda po ovom pitanju vrlo lako može da se pretvori u veliku štetu. Postoji mogućnost da pukne zupčasti kaiš roler ili španer (zatezač) Može da procuri ili blokira pumpa za vodu (vodena pumpa), što može da dovede do prokuvavanja rashladne tečnosti i izbacivanja iste iz sistema za hlađenje, do krivljenja glave motora i pratećih oštećenja, kao i do kidanja zupčastog kaiša. U takvim slučajevima, popravka je često neisplativa, već se ugrađuje drugi motor.

Marka i model automobila

Godina proizvodnje (obavezno)

Zapremina motora (obavezno)

Snaka motora u KW (obavezno)

Broj šasije (poželjno)

Deo koji Vam je potreban

Broj telefona

Vaš Email (obavezno)