Komplet razvodnog lanca

Komplet razvodnog lanca
Komplet razvodnog lanca

Komplet razvodnog lanca

Komplet razvodnog lanca

Prednost lanca i lančanika u odnosu na zupčasti kaiš:

Preciznost, dugotrajnost, sigurnost, visoki standard kvaliteta

Komplet razvodnog lanca sa lančanicima je važan deo motora. Kao veza između radilice i bregastog vratila obezbeđuje sigurnu sinhronizaciju i pokretanje drugih komponenata.

Srodna slika

 

Komplet razvodnog lanca

Kontrola pratećih elemenata

Svi sklopovi razvodnog mehanizma motora precizno su konstruisane. Dugogodišnji razvoj i stečeno iskustvo ugrađeni su u svaki sistem kako bi se osiguralo da razvodni lanac motora i lančanici tačno uklapaju međusobno, pri svimobrtajima motora. Takođe se boduje i uzima u obzir kvalitet i udobnost vožnje a naravno i potrošnja goriva a naročito misija izduvnih gasova. Dotrajalost i potrošenost na elementima razvoda mogu dovesti do pojave buke, pa i do oštećenja motora.

Šematski prikaz garniture razvodnog lanca

Rezultat slika za komplet razvodnog lanca sa lančanicima

Veći stepen kompresije u delu za sagorevanje, odmereno ubrizgavanje goriva i veći broj okretaja motora povećavaju opterećenje delova sistema razvodnog lanca I lančanika  motora. Vezano za to, posebna pažnja se obraća na razvod pogona motora kao I na popravke i servisiranja. Poštovati se moraju uslovi i procedure koje određuje proizvođač vozila.

Osim provere zupčastog kaiša ili lanca, nove generacije motora zahtevaju i redovno servisiranje svih pratećih delova razvodnog mehanizma koji su vezani za proces razvodnog I kaišnog  pogona. Kod kontrole lanca posebnu pažnju obratiti na. klizne vođice, zatezač lanca, ulje i lančanik.

Komplet razvodnog lanca

 

Komplet razvodnog lanca

Razvodni lanc je  izrađen obično kao zupčasti ili sa rolerima, sastoje se od više unutrašnjih i spoljašnjih kopči lanca. Spojnice I pinovi sa osiguračima čine jednu celinu lanca.

Slabljenjem viskoziteta ulja tokom rada motora kao i zbog agresivnih dodataka u motornom ulju, i gorivu, habanje ovog spoja posebno je prisutno kod turbo agregata što dovodi do potrošenosti i izduženja lanca.

Kada je vreme za zamenu pogonskog lanca

Pogonski lanac nema propisan period zamene, menja se samo ako postoji potreba za tim.

Da li je pogonski lanac otporan na mehaničke kvarove? Odgovor na to pitanje je: Ne.

Nisu retki problem sa pogonskim lancem, posebno u automobilima sa velikom kilometražom. Nije retko da i ostale pogonske komponente u motoru, pokretački lanac je podložan trošenju.  Znajući da se pogonski lanac podmazuje uljem iz motora, neuredan interval zamene neprimerena gustina ulja ili loš kvalitet ulja može izazvati nepotrebno trošenje pogonskog lanca. Pravilnu zategnutost pogonskog lanca obezbeđuje zatezač lanca koji može biti hidraulični i mehanički, dok se usmerivači lanca koriste kako bi eliminisali vibriracije  pogonskog lanca. Svi ovi delovi su itekako podložni trošenju.

Komplet razvodnog lanca

Komplet razvodnog lanca

Komplet razvodnog lanca

Kako znamo da je došlo vreme za zamenu pogonskog lanca?

Kada je pogonski lanac istrošen, zvuk motora pri davanju gasa biće sa metalnim zvukom, ubrzanje će biti jako sporo, snaga motora će biti slaba a tačka paljenja loša. Glavni razlog je to što je lanac potrošen i istegnut, a to remeti pravilnu tačku paljenja sklad bregaste osovine i radilice odudara od pravilne usklađenosti repera . Loš pogonski lanac, klizači, vođice i zatezači lanca mogu uzrokovati više zvukova u regiji poklopca lanca na motoru.

Takav zvuk može biti približan zveckanju, grebanju, zujanju i cviljenju.  Ako primetite nešto od navedenog obavezno se posavetujte sa vašim majstorom ili nas kontaktirajte za savet.

Marka i model automobila

Godina proizvodnje (obavezno)

Zapremina motora (obavezno)

Snaka motora u KW (obavezno)

Broj šasije (poželjno)

Deo koji Vam je potreban

Broj telefona

Vaš Email (obavezno)