Auto delovi elektrika elektronika

AUTO ELEKTRIKA ELEKTRONIKA

Auto delovi elektrika i elektronika je jedan od najčešćih uzroka kvarova na novim savremenim automobilima, čak više od  40% svih kvarova.
Nova savremeno moderna vozila su opremljena sa sve više elektronskih komponenti tačno je da se problemi sa elektronikom i elektrikom pojavljuju u mnogo većem obimu nego pre nekoliko godina. Prema istraživanju koje je su sprovedena u Srbiji i regionu, kvarovi elektronske i električne opreme čine 40% svih kvarova na godišnjem nivou.

Po poslednjoj statistici četiri od  5 izabranih automobila čak dva automobila svake godine nailazi na problem kvara motora i rada unutrašnje prateće  opreme kao i signalizacije usled problema sa elektronskim komponentama koji su najčešće dosta kompleksni i skupi za popravku. Na spisku koju je ova agencija napravila najproblematičniji je Renault Megane model od 2002-2009 sa 36% rizika da će se na njemu pojaviti kvar nekog elektronskog ili električnog tipa. Drugi je bio Peugeot 607 sa 30,11%.

Izvještaj za 2017. godinu kaže da je uopšteno Toyota najuspešnija automobilska marka u prošloj godini i najpouzdaniji brend u Nemačkoj – sa 14 svojih modela zauzela je mesta među prvih deset rangiranih u različitim kategorijama. Neprikosnoveni japanski brend je zauzeo jedno od prvih pet mesta u različitim starosnim kategorijama. Prius su proglasili za jednog od najpouzdanijih automobila na putu u kategoriji do 7 i u kategoriji do 9 godina starosti, u kojima je zauzeo 2 mesto.

Pored njega modeli Auris i Yaris zauzimaju 5 i 6 mesto u kategoriji do 7 godina starosti automobila. U starostnoj kategoriji do 9 godina je Corolla Verso zauzela 4, RAV 6, Yaris sedmo i Corolla 10 mesto. Takođe u kategoriji do jedanaest godina starosti vozila Toyota se pokazala kao pouzdan automobil. Čak pet modela je ušlo među prvih sedam, od kojih Corolla Verso i RAV4  2 i 3 mesto, Avensis 4, a Corolla i Yaris 6 i 7 mesto.

ELEKTRIKA – Auto delovi

 • – Akumulator
  – Alternator/pojedinacni delovi alternatora
  – Regler alternatora
  – Remenica, alternator
  – Svecice za paljenje
  – Grejac za paljenje
  – Komplet kablova
  – Grejac za paljenje
  – Truba/sirena
  – Razvodna kapa
  – Razvodna ruka
  – Regler

SVETLA – Auto delovi

 • – Instrumenti
  – Dodatni far/pojedinacni delovi dodatnog fara
  – Glavni far/pojedinacni delovi glavnog fara
  – Prekidaci/releji/komandni uredjaji za osvetljenje
  – Prekidac, rikverc svetlo
  – Prekidac stop svetlo
  – Prekidac glavno svetlo

SVETLA – Auto delovi

 • – Senzori
  – Mapp senzor
  – Senzor pritisak izduvnih gasova
  – Senzor, polozaj bregastog vratila
  – Senzor, temperatura/pritisak ulja
  – Senzor, temperatura rashladne tecnosti
  – Protokomer
  – Merac zapremine vazduha
  – Davac impulsa, zamajac
  – Davac impulsa, radilica
audi-protokomer-novi-delovi

[contact-form-7 404 "Not Found"]

O nama

Jeftini Auto Delovi posluje od 2015. godine na domaćem tržistu. Jeftini Auto Delovi su postali pouzdan partner u dostavljanju rezervnih auto delova mnogim kupcima na teritoriji cele Srbije.

Navigacija